Thema

Thema Koudekerke Serious Request 2016:

Longontsteking

3FM Serious Request zet zich dit jaar in voor slachtoffers van de stille killer: longontsteking. Deze stille ramp eist elke 35 seconden een kinderleven. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Dat zijn bijna 2.500 kinderen per dag. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie. Zo vanzelfsprekend als dit is in Nederland, zo groot is het gebrek hieraan in de meeste ontwikkelingslanden. Vooral kinderen van vijf jaar en jonger in arme plattelandsgebieden zijn kwetsbaar.

Wat doet het Rode Kruis?

Met een aantal doeltreffende oplossingen kan het Rode Kruis longontsteking voorkomen en behandelen. Het Rode Kruis ondersteunt vaccinatiecampagnes, leert ouders en gezondheidsmedewerkers hoe longontsteking voorkomen kan worden en hoe ze de ziekte kunnen herkennen en behandelen. Vrijwilligers informeren ouders over het belang van goede (borst)voeding, hygiëne en een rookvrij huis.

Wat doet Koudekerke SR?

Met het organiseren van een Glazen Huis van 18 tot en met 24 december 2016 in Koudekerke ondersteunt Koudekerke Serious Request de landelijke campagne van 3FM en het Rode Kruis in hun strijd tegen longontsteking in ontwikkelingsgebieden. Ook moedigt zij alle bewoners van Zeeland aan zelf in actie te komen. Naast een mooi bedrag in te zamelen voor het goede doel hopen zij vooral de omgeving te inspireren en samen te brengen. Klik hier om meer te lezen over het team.

De DJ’s in het Glazen Huis van Koudekerke zijn Yorben Weststrate, Sander Willemse en Jeroen van Goethem.

Lees nog meer over het thema van 2016 op de site van 3FM.
Koudekerke Serious Request wordt georganiseerd door Stichting Koudekerke Samen een stichting voor / door Koudekerke. Bekijk hier haar gegevens.